Allergi!

Blir allt vanligare i vårt samhälle. Vi utsätter oss för kemikalier, tillsatser, raffinerade livsmedel, härdade fetter, miljögifter, vaccin onaturliga hud- och hushållsprodukter.

Det finns dessutom mycket som irriterar våra slemhinnor; raffinerat vete, raffinerat socker, homogeniserad mjölk, vaccin med kvicksilver och konserveringsmedel, tillsatser i livsmedel m. m.

Men vilken tur att vi kan undvika dessa gifter om vi VILL så långt det går.

Slemhinnor

Om du är allergisk eller överkänslig mot ett livsmedel så kan du ofta få problem med alla dina slemhinnor. Alla slemhinnor hör ihop och det innebär att irriterar det tarmslemhinnan kan också gallgångarna bli svullna som leder till minskad gallbildning som försvårar fettnedbrytning. För trånga gallgångar kan ge gallbesvär eller gallsten. En irriterad tarmslemhinna pga. allergier som irriterar tarmen kan också ge problem i luftvägarna; slembildning och luftburna allergier, ex. pollen. Alltså det ena leder till det andra :)

Därför kan t.ex. barn men också vuxna lida av återkommande öroninflammationer, astma, konstant rinnäsa eller förkylningar för att de reagerar på mjölkprodukter och gluten. Alla slemhinnor hör ihop.

Blir man utsatt ändå för dessa allergena livsmedel påverkar det immunförsvaret och det blir nedsatt. Har man nedsatt immunförsvar är risken betydligt större att få sjukdomar.

Saker man kan undvika:

Vete, mjölk, kemikalier, raffinerad mat, härdat fett, föroreningar, onaturliga hushållsprodukter, onaturliga hudvårdsprodukter, teflon, tillsatser, socker, damm, mögel, kvalster, tobaksrök, parfymer, jäst osv.

Men kom ihåg ändå att en för steril miljö ger också upphov till allergier. För mycket tvättning är inte heller bra. Vi behöver vara förkylda, ha feber och andra naturliga sjukdomar för att bygga på immunförsvaret. Tillåt kroppen att rena sig istället för att ge verkmedicin och antibiotika.
Det är bra att dessa mediciner finns men inte för att trycka ner immunförsvaret och dämpa vardagssignaler som kroppen ger.

Idag är det sista dagen som ni har möjlighet att delta i tävlingen! Ikväll klockan 20.00 blir det lottodragning!

Lycka till alla som vill delta!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0