DELTA I TÄVLING!!

och du kan vinna:
  1. Aromaterapimassage
  2. kinesiologisk hälsogranskning
  3. Resonans bioljusbehandling
Tre personer kommer att vinna.
Svara på dessa frågor
  1. Vad heter mitt företag?
  2. Vem utvecklade Raindrop Technique?
  3. Vad betyder ett svagt muskeltest?
Alla svar hittar ni här i bloggen :)!!!
Ni kan svara på frågorna som en kommentar. Den som svarar rätt på frågorna deltar i lotteri om priserna.
VINNARNA utses på fredagkväll den 2:a december kl. 20.00.
Vinnarna kontaktas för tidsbokning!
LYCKA TILL!!

OBS! Era svar kan bara läsas av mig, kommentarerna publiceras inte.

Strain and CounterStrain

Är en fantastisk behandlingsteknik för att få muskler att slappna av. En smärtfri behandling i viloläge.
Enkelt förklarat går det ut på att lokalisera en öm punkt, lägga klienten i ett så avslappnat läge som möjligt mot punkten så att smärtan avtar. Hålla i det avslappnade läget i ca 90 sekunder tills smärtan och spänningen släpper. Den ömma punkten (tenderpoint) används för att lokalisera var spänningen sitter.


Ex. Muskeln piriformis är spänd och öm. I neutralt läge gör den punkten jätte ont, men i den positionen som visas på bilden slappnar piriformis av och den ömma punkten släpper.

I viloläget skickas signaler från den spända vävnaden till hjärnan att det känns bekvämt. Hjärnan skickar signaler tillbaks till vävnaden att den skall släppa på spänningen.

Med Strain and Counterstrain kommer man åt djupliggande vävnader som man inte kommer åt med t.ex. massage.
Behandlingen ökar rörligheten i ryggraden och fungerar bra på akuta tillstånd som nackspärr och ryggskott och även smärta som man har haft en längre tid.


Regndroppsmassage

Raindrop Technique® utvecklades av Gary Young mot bakgrund av hans forskning med eteriska oljor. I Raindrop har man kombinerat egenskaperna hos eteriska oljor, med massagetekniker hämtade från såväl Tibet som från en av Lakotaindianernas healingmetoder och från svensk klassisk massage. Även en mjuk mobilisering av ryggraden ingår i behandlingen. Många som får en regndroppsbehandling upplever fantastiska resultat.


Raindrop Technique® kan vara en av de mest kraftfulla behandlingar man kan tillägna sig som terapeut. Och på grund av att behandlingen innehåller eteriska oljor av terapeutisk kvalitet blir klienten balanserad på många olika nivåer.

Genom att på rätt sätt massera in eteriska oljor som är virusdödande, antibakteriella och antiinflammatoriska kan man hjälpa kroppen att korrigera förskjutningar i ryggraden. De eteriska oljorna har också en stärkande effekt på immunförsvaret och påverkar dessutom känslocentrum i hjärnan direkt via doftsinnet. Därmed är regndroppsteknik också en mycket välgörande behandlingsform för att avhjälpa oro och stress och åstadkomma känslomässig läkning. Oljorna är ekologiska och mycket varsamt framställda för att bevara läkeväxternas verksamma beståndsdelar.

Denna behandling är väldigt energigivande och samtidigt rogivande och läkande. Att få behandlingen är riktigt skönt när man använder både fjäderliknande massage och djupmassage.

Unna din partner en skön massage till julklapp, eller varför inte till dig själv.

Jag har också möjlighet att utbilda er att själva kunna ge regndroppsmassage åt era nära och kära. 

Vid intresse kan vi boka in en endagarsutbildning i raindrops technique tillsammans med din partner eller vän så har ni möjligheten att själva få och ge behandling åt varandra... 
Ring och boka tid för behandling eller utbildning på tel.nr.  050 3208507

sist bjuder jag på en bild av vår söta kizzie...

 

Muskeltesning!

När jag muskeltestar, så testar jag inte styrkan i musklerna utan nervimpulser till muskeln.
Om jag t.ex. håller upp min arm framför mig så ger det ungefär 10 nervimpulser/sekund till muskeln i axeln. När jag sen lägger ett lätt tryck på handen, skall det ge ca 30/40 nervimpulser/sekund till muskeln för att jag skall orka hålla upp min arm. Dessa nervsignaler skall ske omedelbart för annars blir muskeln svag och jag orkar inte hålla upp armen.
Alla rörelser handlar om nervimpulser. Tänk dig att någon slänger ett glas till dig och du skall ta emot det. Automatisk vet du hur mycket det väger och vilken kraft du behöver för att ta emot glaset. Helt otroligt hur allt fungerar. Tänk dig också att du lyfter upp en påse som du beräknar är tyngre än den egentligen är... i själva verket väger den ingenting för den är fylld med papper, men du tror att den är fylld med nåt som väger mera. Vad händer... jo, du använder för mycket kraft och påsen rycks upp med en fart du inte räknat med. Allt handlar om att nervsystemet skall ge exakt den mängd nervimpulser som behövs för att man skall fungera.

Olika muskler är associerade till olika organ och körtlar i kroppen. Har man problem med matsmältningen kan jag muskeltesta fram om det finns blockeringar i nervsystemet kopplat till magsäcken, bukspottskörteln, tunntarmen eller tjocktarmen osv.
Via muskeltestningen får man tydligt fram var problemet i matsmältningssystemet är. Därefter kan man också muskeltesta fram hur nervsystemet reagerar på lymfbehandling, neurovaskulärbehandling, akupunktur, näringsmedicin mm.
Visar nervsystemet att det handlar om näringsbrist kan man testa fram exakt vilken näring som behövs för det specifika organet/körteln.
På samma sätt går det till vid andra problem; hormonproblem, huvudvärk, ont i ryggen, allergier, intoleranser, känslor, fobier mm. mm.


Svag/stark eller hyperaktiv muskel
Ett svagt muskeltest betyder att det ger för få nervimpulser till muskeln
Ett starkt muskeltest betyder att det ger rätt mängd nervimpulser till muskeln
Ett hyperaktivt muskeltest betyder att det ger konstant nervimpulser till muskeln även fast muskeln vilar, vilket är väldigt stressande för kroppen.

Nu är det söndagen den 1:advent.
Tindra har skrivit sin första berättelse helt själv:

Detvarego   kat  dosohan
Mus  kat   vile  etaopden 
Men  musespra okyöimdese

Stolt mamma.
Tindra går i språkbadsskola och lär sig allt på finska; läsa, skriva, räkna osv.




Thorne Research

Idag tänkte jag skriva lite om näringsmedicin som jag jobbar med.
Märket på tillskotten är Thorne Research och kommer från USA och ett annat märke som heter Supreme Nutrition.
Thorne Research tillhandahåller de renaste, säkraste och mest effektiva kosttillskotten som är möjliga att tillverka till ett rimligt pris. Thornes filosofi är att producera kosttillskott med den högsta kvalitieten och renheten i världen. Thorne Research har insett att deras produkter är avgörande för människors liv och de tar det ansvaret på största allvar. Därför känner jag personligen en enorm trygghet att jobba med dessa produkter. Alla tillskotten är hypoallergen vilket betyder att de är Icke-allergiskapande.
Thorne använder rena ingredienser och kapslar istället för tabletter. När man tillverkar tabletter krävs det att andra ingredienser tillsätts, förutom näringen. Bindemedel, smörjmedel, beläggningar, upplösningsmedel och andra hjälpmedel. Dessa ingredienser måste tillsättas för att hålla ihop tabletten, för att göra den blank och för att få den att lösa upp sig.
Thorne använder som sagt bara rena ingredienser utan extra hjälpmedel.

Supreme Nutritions är en serie naturliga kosttillskott från växtriket, utvalda av Dr Michael Lebowitz, som under ca 40 år undersökt hur immunförsvaret kan stärkas av näring och andra naturliga ämnen. Alla produkter i serien är helt rena utan tillsatser av något slag i något led. Endast de ingredienser som finns på etiketten finns i burken.

När jag jobbar med näring  testar jag hur nervsystemet reagerar på tillskotten.

Testkit med olika näringsämnen...


Thornes produkter


Nu är det kväll och vi skall fara och handla mat och köpa lite julpynt, kalendrar åt barnen och lilla-jul paket.

Effektiv!

Har denna dag varit!
Tisdag är vår lediga dag, men idag har Zera och Zeb haft fotografering vid dagis så jag förde dit dem i två timmar.
Hann kopiera nycklar åt min blivande kollega Marion, ströva vid Halpa Halli och Jysk. Vid Halpa Halli hittade jag en billig saltlampa som kommer att pryda mitt behandlingsrum.
Samtidigt som saltlampan är fin med ett rogivande sken är den hälsofrämjande.
Saltlampan är gjord av kristallsalt. I luften finns det både positivt laddade joner och negativt laddade joner. Elektriska apparater, dator och tv mm. avger positivt laddade joner vilket också sker vid rökning. Negativa joner (frisk luft) är viktigt för vår hälsa. Saltlampan minskar positiva joner och ökar negativa joner.
Saltlampan har förmåga att reglera luftfuktigheten i rummet, neutralisera lukter, rena luften från damm, bakterier, pollen, djurepitel och andra småpartiklar.
Den passar utmärkt som en nattlampa åt barn.
 

Vid jysk köpte jag massor med handdukar som jag behöver när jag jobbar med aromaterapimassage och äääääntligen fick jag köpt en byrå till jobbet. Hittills har jag haft alla papper och testvialer mm. på golvet när jag testar och behandlar men nu är det finito med det. Sköönt och befriande.

Hämtade barnen och lunchade med min vän Karin.

Efter lunchen for vi till jobbet och påbörjade monteringen av byrån. Mittiallt skruvande fick vi hämta storasyster från skolan och besöka polisen för att få fixat pass åt barnen. Det blir solsemester i januari för hela la familia till Los Cristianos-Teneriffa.

Skruva så snabbt som möjligt färdig resten... men den grejjen var inte lätt att få ihop, barnen slogs och ville hem, jag fick en stor blåsa mitt i handen, skruvmejseln var dålig men HALV 5 då åkte vi hem. Det tog väldigt länge att skruva ihop den saken.

Idag fick jag också hem nya tester som jag beställt. Pollen, dust & moulds och metals. Testkit med olika sorter pollen, damm, mögel, djurhår och annat som man kan reagera på plus giftiga metaller. Skall bli så roligt att börja jobba med testen. Jag blir alltid lika ivrig när jag får mera att testa med.
Nästa gång beställer jag vacciner, bakterier och virus.


Som en lök!

Det är min syn på den läkande kroppen! Man har ett huvudproblem men för att nå det måste man skala av lager efter lager!

Barn har kanske bara ett eller två lager, alltså en liiten pyttelök, eftersom de inte levt så länge och i behandlingssyfte når man problemet snabbt. Äldre har kanske flera lager av ohälsa och en större lök... :)

Jag får tydligt fram i mina tester vad som är aktuellt just nu och vad som behöver behandlas och stödas och det gör mig så fashinerad (stavas??)... tänk vad kroppen kan berätta!

Ex. patienten kommer på första besöket och vi går igenom problem som finns och fanns... patienten har allergier och är stressad och trött. Reagerar på ex. kaffe, socker, glutenprodukter mm.
Det primära är då att behandla och stöda binjurarna med rätt näring för att hon/han skall få mera energi och släppa stresspåslaget.
Patienten får hemläxa, behandlar själv, äter extra näring för binjurarna och håller bort mat som hon/han reagerat på.
Andra besöket... patienten känner en märkbar skillnad... sover bättre och har ett inre lugn men behovet av att stöda binjurarna finns kvar...

beroende på hur stort problemet är och hur länge man haft det ger olika snabba resultat.

Patienten kommer på tredje besöket och känner att nånting har ändrat... magen är orolig och pulsen är lite för hög, vilket betyder att vi eventuellt har kommit in på lager 2 på löken. Ex. Tjocktarmen! Patienten kommer ihåg att för fem år sen hade hon/han stora problem med magen och nu känner igen de symptomen. Vi kollar upp allergier och hon/han har börjat tåla kaffe bättre, (även fast det är stressande för binjurarna) men reagerar fortfarande på glutenmat. Då är det dags att börja jobba på lager 2. magproblemet och eftersom binjurarna fungerar bättre så orkar kroppen börja läka tjocktarmen!

osv. osv...

så kan det se ut när man jobbar med organ och körtlar. :)!

Även fast man är medveten om flera lager med problem så är det tryggt att få fram vilket problem som är primärt som behöver hjälpas nu... Jag tror inte kroppen klarar av att lösa alla problem samtidigt.



Muskeltest som är kopplat till magsäcken.


Välkommen till min nya blogg!

Hej alla läsare. Nu är det dags för mig också att börja blogga. Min blogg kommer att handla om det jag sysslar med på jobbet och om mina stora intressen: kroppslig och psykisk hälsa! Denhär bloggen är till för att inspirera både mig själv och er att ta hand om er kropp och knopp, och era nära och kära.

Design och bilder kommer också vartefter jag lär mig hur bloggen fungerar.

Vad sysslar jag då med? jag jobbar som kinesiolog och studerar kinesiologi också. En kinesiolog kommunicerar med nervsystemet genom manuella muskeltester. Nervsystemet styr allt... känslor, rörelser, organ, körtlar, hormoner, smärta mm. mm. mm.
Har man t.ex. huvudvärk kan jag med att muskeltesta lokalisera varifrån problemet kommer. Huvudvärk kan bero på stress, låsning i nackkota, käkleden, dålig blodcirkulation, muskelspänningar, oro, ångest, dysfunktion i organ, näringsbrist, vätskebrist mm. Därefter gör jag den behandling som behövs.
Jag har nu också börjat ge aromaterapimassage. En skön avslappnande massage med eteriska oljor.
I december kommer jag att börja samarbeta med Marion Hagman som studerar till stress och friskvårdsterapeut och coach. Vi jobbar på samma ställe.

Nu är det fredag och bastubad.


RSS 2.0