Passgångare!

Finns också bland oss människor!

Växelgång är en naturlig del av vårt rörelsemönster, främst när vi går och springer.

Vi är alla födda som passgångare, som innebär att samma arm och samma ben rör sig framåt samtidigt. Det hör till en av våra reflexer som skall försvinna med tiden vi utvecklas och motoriken blir bättre.

MEN... denna reflex kan finnas kvar på endel människor, även vuxna.
En del personer kan ha läs och skrivsvårigheter pga. denna felmotorik eller felkoppling i nervsystemet.
Andra kan ha sämre koordination och sämre förmåga till naturlig växelgång. Kännetecken på det kan vara att personen alltid går med händerna i fickorna, ogillar gymnastik i skolan, sämre bollsinne. Personen tycker inte om att vara ut och gå längre sträckor och blir ofta trött av att springa.

När jag gör motoriska tester (växelgång och passgång) muskeltestar jag fram hur nervsystemet reagerar.

Personen får börja med att gå växelgång ca 10-20 steg, därefter muskeltestar jag för att se vad som händer. Om han/hon får svaga muskler av vanlig växelgång betyder det att personen troligtvis är passgångare.

Därefter får personen gå passgång lika många steg, är personen passgångare ser man tydligt att det går mycket lättare och alla steg och armrörelser går i takt. Jag muskeltestar och får fram att detta tycker nervsystemet om.

Men ingen går passgång för det är onaturligt för oss. Så även fast endel är passgångare så går de växelgång och det är väldigt stressande för nervsystemet. Personen är tröttare och har svårare att koncentrera sig och är mera lättirriterad.

Denna reflex går att behandla bort med neurologisk organisering. Jag behandlar och ger egenvårdsprogram (motorisk integrering) och oftast är reflexen permanent borta efter tre veckor.

Man kan även stärka upp sin motorik med Motorisk Integrering även fast man inte är passgångare. Endel aktiva idrottsutövare har använt denna behandling för att få bättre resultat och prestera bättre på tävlingar. Speciellt fotbollsspelare och innebandyspelare har märkt att de får bättre bollteknik.
Man kan också uppleva att man blir piggare, får mera rutiner och känner sig mera fokuserad av denna övning.

Kom ihåg kära läsare!

Delta i tävlingen och ni kan vinna en skön regndroppsmassage eller en kinesiologisk hälsoundersökning-där vi får fram det som är mest aktuellt att stöda för att må bättre och för att förebygga framtida problem. Eller en bioljusbehandling som rensar kroppen från slagg, gör musklerna mjuka och avslappnade och behandlingen har många andra hälsofrämjande egenskaper.
passa på!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0